Onderzoek vernieuwde competitie-opzet; Welke competitie-opzet heeft jouw voorkeur?

De afgelopen maanden zijn de KNVB en de clubs uit de Eredivise en Jupiler League bezig geweest om de mogelijkheden van een nieuwe opzet voor de Nederlandse voetbalcompetitie te onderzoeken. [Onderzoek competities betaald voetbal (november 2016)] Uit de onderzoeken zijn verschillende modellen naar voren gekomen. Het aantal modellen is terug gebracht naar een totaal van drie modellen. Naast de huidige opzet zijn er twee nieuwe modellen overgebleven:

1. Huidige opzet;
2. Eredivisie met 18 clubs, met play-offs in een kopgroep van 6, 2 poules van 4 (spelend voor 1 Europees ticket) en een degradatiepoule van 4;
3. Eredivisie met 16 clubs, met play-offs in een kopgroep van 6 en een groep van 10 (spelend voor 1 Europees ticket en degradatie).

Daarnaast heeft de Jupiler League diverse standpunten uitgewerkt en heeft als uitgangspunt een competitie van 20 clubs waarbij gesprekspunten zijn: uitbreiding promotie/degradatie regeling naar Eredivisie en naar Tweede Divisie, regelgeving beloftenelftallen en een meer evenredige verdeling van beschikbare financiële middelen.

De KNVB en clubs onderzoeken op basis van deze drie opties verder hoe de toekomst van het Nederlandse voetbal er uit gaat zien. Wij als Supportersvereniging FC Groningen zijn benieuwd welke opzet jouw voorkeur heeft.

Je kunt je stem uitbrengen via deze link: https://nl.surveymonkey.com/r/KTBVGQN