Leden

In 2009 vierde de Supportersvereniging FC Groningen alweer zijn vijfde lustrum: we bestonden toen 25 jaar! De vereniging begon als een relatief klein clubje en groeide in de jaren negentig uit naar een orgaan met zo’n duizend leden. In de laatste jaren in het Oosterparkstadion groeide de vereniging gestaag door naar zo’n tweeduizend leden, maar inmiddels hebben we al meer dan vierduizend leden. De verhuizing naar de Euroborg zorgde voor een enorme groei van het aantal leden. En we willen nog verder groeien, want we houden niet van stilstand. We willen ons steeds maar weer blijven ontwikkelen.

Wat doet de Supportersvereniging?
Een grote en sterke Supportersvereniging, dat is niet alleen in het belang van de club en haar spelers, maar draagt ook bij aan de eenheid onder de fans, zodat we, zoals dat zo mooi heet, als één man achter onze FC staan. Maar wat doet de Supportersvereniging precies? Een kleine greep uit alle activiteiten:

We organiseren
* De voorverkoop voor de FanTour (korting voor leden)
* Forumavonden met beleidsbepalers (management en technische staf)
* De traditionele nieuwjaarsreceptie
* Activiteiten in het Supportershome of in Café De Kachel

We houden je op de hoogte
Zes keer per jaar ontvangen al onze leden het cluborgaan d’Olle Grieze. Al meer dan vijfentwintig jaar lang een rots in de branding van de informatievoorziening rond de FC. Met lekker lange spelersinterviews, scherpe columns, terugblikjes met oud-FC-helden, reportages van wedstrijden en andere activiteiten. De meest actuele informatie krijg je via www.svfcgroningen.nl en sinds het seizoen 2007-2008 kun je je ook aanmelden op de nieuwsbrief van de Supportersvereniging, die voor elke thuiswedstrijd verschijnt. Daarin informeren we je over de openingstijden van het Supportershome en we melden welke spelers er na afloop van de wedstrijd op bezoek komen.

We komen voor je op
Wat er ook gebeurt, de belangen van de supporters staan voor ons altijd op de eerste plaats. We hebben allemaal hetzelfde uitgangspunt: Forza FC Grunn! Maar soms komen de belangen van de club niet helemaal overeen met de belangen van de supporters. Om de belangen van fans te behartigen, voeren wij reguliere gesprekken met het FC-management.
We behartigen de belangen van onze supporters bij uitwedstrijden door het bijwonen van vooroverleggen met de lokale driehoek en proberen een zo gunstig mogelijke vervoersregeling eruit te slepen zodat zoveel mogelijk FC-supporters hun trots kunnen ondersteunen in den vreemde.
Ook hebben we de functie van ombudsman in het leven te roepen om supporters te helpen en te bemiddelen bij juridische kwesties. Als lid van de Supportersvereniging krijg jij gratis advies in voetbalgerelateerde juridische kwesties.

We brengen je in contact
Zoals in ieder stadion kent ook de Euroborg vele duizenden voetbaltrainers die het allemaal heel anders zouden doen dan degene die het uiteindelijk allemaal beslist. Oneens met een wissel? Alweer een slechte opstelling? Via de Supportersvereniging is de hoofdtrainer te allen tijde bereid om de discussie over het technisch beleid aan te gaan! Ook komen er geregeld spelers langs in ons Supportershome, zodat je met ze kunt praten over de wedstrijd of een handtekening of een foto kunt scoren.

Maar het allerbelangrijkste blijft toch dat we gezamenlijk juichen om goals, treuren om nederlagen, foeteren op scheidsrechters en onze club steunen: in Madrid, in Milaan, in Belgrado, in Florence, in Eindhoven, in Heerenveen en ook in Oss. Jij toch ook? Sluit je vandaag nog bij ons aan!

Contributie
Voor de kosten hoef je het niet te laten. De contributie bedraagt per supporter slechts 14,50 euro per seizoen. Leden jonger dan 18 jaar of leden ouder dan 65 jaar betalen slechts 8 euro per seizoen. Een gezinslidmaatschap kost 29 euro. Meld je aan en binnen twee weken ontvang je een bevestiging van jouw aanmelding.