Geen compensatie

Sportief gezien maakt FC Groningen tot nu toe een goed seizoen door. Het resultaat van vandaag tegen AZ onderstreept dat nog maar eens.


Achter de schermen heeft FC Groningen echter te maken met het leggen van een enorme financiële puzzel. Er is op dit moment geen enkele garantie of duidelijkheid over wanneer er weer supporters naar de wedstrijden kunnen. Hierdoor loopt de club veel inkomsten mis, maar is het ook onduidelijk hoeveel geld terugbetaald moet worden aan de achterban. Al met al hebben we het dan over een bedrag dat in de miljoenen loopt. Wat dit voor gevolgen heeft voor een club als FC Groningen hoeven wij niet te benadrukken. 


Ondanks alles wil FC Groningen de ingezette lijn graag doortrekken. Als supporters kunnen wij helpen om financieel het hoofd boven water te kunnen houden én sportief niet in verval te raken. Hiermee kan FC Groningen andere clubs zelfs een stap voor zijn bij het aantrekken van spelers voor het nieuwe seizoen. Dat is een traject dat in deze periode al wordt opgestart.


Om de club hierbij helpen, doen wij een oproep aan de supporters die op dit moment al zeker weten dat zij geen restitutie hoeven op hun seizoenkaart. Door hier nu al vanaf te zien, geeft dit de club direct extra armslag om deze doelen te realiseren. 


Als samenwerkende supportersgroepen begrijpen wij dat dit niet voor iedereen haalbaar is en doen daarom alleen een oproep aan hen die het nu al zeker weten. Wij hebben het volledige vertrouwen in het bestuur, dat het geld dat binnenkomt verantwoord en met grote zorgvuldigheid wordt geïnvesteerd. 


Weet je op dit moment al dat je aan het einde van het seizoen afziet van restitutie? Geef dat dan nu al door aan FC Groningen! Bovenaan de pagina vind je een knop die je rechtstreeks brengt naar de pagina waar je dat kunt aangeven. Of maak gebruik van de volgende link:

Afzien van tegemoetkoming – seizoen 2020/2021 – FC Groningen