Arjen Robben wordt ambassadeur van de Supportersvereniging!

Oud-FC Groningen-speler Arjen Robben wordt ambassadeur van de Supportersvereniging FC Groningen. Dat maakte voorzitter John Schurer maandagavond bekend op de Algemene ledenvergadering van de vereniging.


Het bestuur van de Supportersvereniging onderzocht al enige tijd de mogelijkheid om een ‘ambassadeur’ van de vereniging aan te stellen om de binding tussen de supporters, de vereniging, FC Groningen en de regio Groningen te vergroten en een gezicht te geven. Al snel kwam Arjen Robben in beeld als kandidaat voor deze nieuwe functie en werd contact gezocht met de voetballer, die tegenwoordig bij Bayern München speelt. Robben reageerde positief op het plan. Volgens Schurer is Robben de ideale ambassadeur voor zijn vereniging: “Vanuit Bedum heeft Arjen zich weten te ontwikkelen tot een wereldvoetballer met een prachtige carrière. Robben doorliep jarenlang de jeugdopleiding van FC Groningen en maakte daarna veel indruk in het eerste elftal. Ook na zijn vertrek uit Groningen is hij hier nog geregeld te vinden. Hij bezoekt wedstrijden van zijn oude club en verrichtte zelfs de officiële openingshandeling van de Euroborg. Robben is trots op zijn Groningse afkomst en draagt dat geregeld uit.”

Voorzitter John Schurer is bijzonder trots dat Arjen zijn naam wil verbinden aan de Supportersvereniging FC Groningen. “Binnenkort zullen wij hem officieel benoemen als ambassadeur, met alle egards die daar bij horen. Verder zijn wij van plan om het Supportershome op te sieren met een grote actiefoto van de voetballer en uiteraard zullen we Arjen ook een keer uitnodigen als gast in het Supportershome. Met Robben als ambassadeur hopen wij als Supportersvereniging verder door te kunnen groeien.”