Johan Derksen reikt jubileumboek FC Groningen uit

Zondagmiddag zal voorafgaande aan de oefenwedstrijd tussen FC Groningen en de Duitse topclub Hamburger SV het jubileumboek ‘40 jaar FC Groningen‘ worden uitgereikt aan onder anderen oud-GVAV-doelman Otto Roffel. De overhandiging van de eerste exemplaren van het meer dan zeshonderd pagina’s tellende en vijf kilo wegende boekwerk over de 40-jarige historie van FC Groningen en haar voorganger GVAV gebeurt door Johan Derksen.

De hoofdredacteur van Voetbal International en tv-coryfee bij RTL7 zal het Jubileumboek uitreiken aan Ed Zijp, voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Groningen, John Schurer, voorzitter van de Supportersvereniging FC Groningen, sponsorrelatie John Schokker, die als eerste intekende voor het boek en vijftig exemplaren heeft afgenomen, en oud-GVAV’er Otto Roffel (84).

Aan de totstandkoming van het FC Groningen Jubileumboek hebben in totaal zo’n tien redacteuren gewerkt. De verzameling van teksten en foto’s, de samenstelling, opmaak en druk van het enorme boekwerk heeft ruim een half jaar in beslag genomen. Het unieke boek wordt geproduceerd door de specialist in deze branche; uitgeverij De Buitenspelers. De officiële handeling zal worden verricht in de Hattrick’s Pub van Euroborg en begint zondagmiddag om 13.30 uur.

Hans Nijland presenteerde eerder het symbolische eerste exemplaar.
Foto: FC Groningen / Erwin Otten