Jubileumboek 40 jaar FC Groningen gepresenteerd

Zondagmiddag is voorafgaande aan de oefenwedstrijd tussen FC Groningen en de Duitse topclub Hamburger SV het jubileumboek ‘40 jaar FC Groningen‘ uitgereikt. De overhandiging van de eerste exemplaren van het meer dan zeshonderd pagina’s tellende en vijf kilo wegende boekwerk over de 40-jarige historie van FC Groningen en haar voorganger GVAV vond plaats in de Hattrick’s Pub van Euroborg en gebeurde door Johan Derksen.

De hoofdredacteur van Voetbal International en tv-coryfee bij RTL7 reikte het Jubileumboek uit aan Ed Zijp, voorzitter van de Raad van Commissarissen van FC Groningen, John Schurer, voorzitter van de Supportersvereniging FC Groningen, sponsorrelatie John Schokker, die als eerste intekende voor het boek en vijftig exemplaren heeft afgenomen, en oud-GVAV’er Otto Roffel (84).
Aan de totstandkoming van het FC Groningen Jubileumboek hebben in totaal zo’n tien redacteuren gewerkt. De verzameling van teksten en foto’s, de samenstelling, opmaak en druk van het enorme boekwerk heeft ruim een half jaar in beslag genomen. Het unieke boek wordt geproduceerd door de specialist in deze branche; uitgeverij De Buitenspelers.

John Schurer nam kort het woord en zei dat dit boek bij elke supporter in de boekenkast hoort: ‘je kunt er nog jaren in lezen en doorbladeren, wanneer FC Groningen als een groen-witte draad door je leven loopt is dit boek een must. Kopen dus!’

Uitreiking jubileumboek

Uitreiking jubileumboek