Extra ring op de Euroborg, baanverlenging voor Eelde

Wij zitten weer in een transferwindow. En het is haast altijd raak: FC Groningen staat weer volop in de belangstelling. Geen Ajax, geen PSV of Feyenoord, nee, het is weer Grunn.


Dat betekent dat hier in Groningen weer kwaliteit rondloopt. Vanaf wedstrijd één komen ze van overal weg. Heel Europa kijkt mee en strijkt neer in deze prachtige stad. De hotels zitten overvol, elke dag als Groningen moet spelen. De Herestraat wordt de Kalverstraat van Europa. De treinen zitten vol, de perrons lopen over. Taxi´s rijden af en aan. Zaakwaarnemers bevolken de casino´s, Nieuwstad draait overuren, het VVV-kantoor organiseert rondleidingen in de Oosterparkwijk, Vindicat last een extra ontgroening in, terrassen vol in de Poelestraat, Steentilstraat, zelfs in Beijum staan bij particulieren terrassen voor de deur.
De familie Koeman, Robben, Fransen en vele anderen houden regelmatig open huis. Graszoden met de eerste stappen van Suarez, Berg, Nevland en Matavz worden per gram verkocht, in de bioscopen worden films gedraaid over het ontstaan van GVAV – FC Groningen, oud-hooligans presenteren zich op een stormbaan in het Stadspark, het jubileumboek “40 jaar FC Groningen” is bezig met zijn twaalfde druk, Voetbal International wordt dagelijks uitgezonden vanuit Nieuwstad-café, de wereld wordt overspoeld met YouTube-filmpjes van Henk de Haan, die vanaf de Martinitoren om het kwartier op zijn trompet het Gronings volkslied speelt, de Supportersvereniging FC Groningen zoekt per direct vrijwilligers die alvast de posters gaan rollen voor de Open Dag in 2015, Oog TV is al net zo groot als NBC en zendt wereldwijd 24 uur per dag live uit, John de Mol zoekt kandidaten voor de Voice van het Platteland en de NCRV komt met Boer zoekt Grunningse.
De Euroborg zit vol. Tot op de laatste stoel, maar de vliegtuigen blijven landen. De Raad van State is gevraagd om spoedig een beslissing te nemen voor een vijfde extra lange start- en landingsbaan op vliegveld Eelde, eindigend aan het Paterswoldse Meer, waar een extra in- en uitstapplaats wordt gecreëerd bij een steiger, zodat men per cruiseschip afgeleverd kan worden bij het verzonken Gronings Museum, alwaar men kan diepzeeduiken om al die geweldige kunst te bewonderen. Meerstad is al overbevolkt, men woont tussen de geschoren rieten en waterlelies en het Forum is het internationaal schaakcentrum geworden, gesponsord door Niemeyer tabak, terwijl de twee omringende flats bij de Euroborg dakterrassen maken. Het wordt dus tijd voor een tweede ring. De stoeltjes zijn al verkocht, netjes naast elkaar, rij 1 voor Duitsland, rij 2 voor Engeland, rij 3 voor Italië, rij 4 voor Spanje, rij 5 voor Rusland, rij 6 voor de koffiejuffrouw, rij 7 voor de KNVB, rij 8 met gratis zonnebril de zaakwaarnemers, rij 9 voor het goede doel en rij 10 weliswaar met twee stoelen één voor België en één voor Friesland met gratis tissues. Er gaat niets boven Groningen.

John Schurer,
Voorzitter Supportersvereniging FC Groningen