FC Groningen peilt mening fans over kaartverkoop Excelsior-uit

FC Groningen vraagt haar supporters of de club de kaartverkoop voor het uitduel met Excelsior gewoon moet opstarten of niet. Fans krijgen een week lang de tijd hun mening te vormen over de door de Supportersvereniging FC Groningen afgekondigde boycot voor het bezoeken van het Eredivisieduel dat op vrijdag 23 maart wordt gespeeld in Rotterdam.

De supporters protesteren tegen de opgelegde vervoersregeling voor de uitwedstrijd van hun club tegen Excelsior. Fans van de Trots van het Noorden worden op vrijdag 23 maart verplicht met de bus te reizen als zij het duel op Woudestein willen bijwonen. FC Groningen vindt deze vervoersregeling een onnodig zwaar opgelegd dictaat van de gemeente Rotterdam richting haar supporters, zeker bezien in het licht van eerder geschepte verwachtingen door de Rotterdamse politie.

De Supportersvereniging FC Groningen en Groningen Fanatics zijn dusdanig teleurgesteld in de opgelegde vervoersregeling dat zij hun achterban oproepen de wedstrijd in Rotterdam te boycotten en dus niet af te reizen naar Woudestein. Tevens hebben zij de directie van de club gevraagd zich hierbij aan te sluiten.

FC Groningen staat achter haar supporters en keurt de aangekondigde boycot niet af. Directie, management, personeel en eventueel ook niet-inzetbare spelers zullen conform de opgelegde vervoersregeling het duel met Excelsior bezoeken. Dit betekent dat zij allen de heen- en terugreis, van begin tot einde, met de bus zullen maken en de wedstrijd zullen volgen vanuit het gastenvak.

FC Groningen wil nu van haar achterban weten of de club er goed aan doet toch gewoon de kaartverkoop op te starten of juist niet en daarmee de boycot volledig over te nemen. Daarom gaat de voor morgen (zaterdag 10 maart) geplande kaartverkoop nog niet van start.

Supporters kunnen hun reactie, waarin naam en contactgegevens vermeld dienen te worden, over waarom de kaartverkoop wel of waarom niet moet worden opgestart tot en met donderdag 15 maart sturen naar supporterszaken(at)fcgroningen.nl. Mede op basis van de binnengekomen reacties zal de club volgende week vrijdag een definitief besluit nemen over het al dan niet opstarten van de kaartverkoop voor de competitiewedstrijd Excelsior – FC Groningen.

Zie voor meer informatie over de boycot: Supportersvereniging boycot uitwedstrijd tegen Excelsior