Supportersvereniging schenkt jeugdopleiding drieduizend euro

Afgelopen maandagavond organiseerde Vrienden Jeugdopleiding FC Groningen een relatiebijeenkomst. Deze ‘Vrienden’ maken het mogelijk dat de jeugdopleiding verder kan professionaliseren en de kans op talentontwikkeling stijgt. De bijeenkomst was een groot succes met de aanwezigheid van medewerkers van de jeugdopleiding, voormalige spelers uit de eigen opleiding, de winnares van de logo-ontwerpwedstrijd en natuurlijk de Vrienden zelf. Het aanwezige publiek luisterde aandachtig naar Sesilia Sunarto, die het winnende logo voor de Vrienden Jeugdopleiding FC Groningen ontwierp, hoofd jeugdopleiding Peter Jeltema, salesmanager Geert Kuiper en de voorzitter van de Supportersvereniging FC Groningen, John Schurer.

Hilarisch
Hoofd jeugdopleiding Peter Jeltema had de gedebuteerde jeugdspelers Richairo Zivkovic, Hilal Ben Moussa en Nick Bakker uitgenodigd te vertellen over hun eigen ontwikkeling binnen de jeugdopleiding, de dagelijkse trainingen op Sportpark Corpus den Hoorn en hun debuut in het eerste elftal van FC Groningen. Daarbij kreeg het drietal een aantal keer de lachers op hun hand. Vooral de van een kruisbandblessure revaliderende Nick Bakker zorgde voor een hilarisch moment, toen hij zonder blikken of blozen op de vraag van Jeltema wat Bakker verbeterd of veranderd zou willen zien binnen de jeugdopleiding antwoordde: “Een betere jeugdtrainer voor de B1.” Om vervolgens een brede grijns en een vette knipoog in de richting van zijn voormalige jeugdtrainer Peter Moltmaker te geven, die op de eerste rij aandachtig toehoorder was.

Supportersvereniging
Daarna sprak John Schurer als voorzitter van de Supportersvereniging FC Groningen over de beleving van supporters bij wedstrijden van FC Groningen en wat de club voor de fans betekent. Schurer benadrukte het belang van de jeugdopleiding en dat die op brede steun kan rekenen onder de ruim vierduizend leden tellende vereniging. Om dit niet alleen in woord te laten blijken, had Schurer een daverende verrassing voor de mensen werkzaam op Corpus den Hoorn. De supportersvereniging zegde namelijk een extra schenking van drieduizend euro toe aan de jeugdopleiding van FC Groningen. Niet alleen Jeltema namens de jeugdopleiding, ook directie en management van FC Groningen stellen deze genereuze geste van de Supportersvereniging FC Groningen enorm op prijs!

Bron: FC Groningen