Muntsysteem in Supportershome

085Komende woensdag wordt het muntsysteem geïntroduceerd als betaalmiddel. Dit doen wij om een aantal redenen.

Wij willen de snelheid aan de bar omhoog brengen. Soms door de enorme drukte loopt het vast door de cash betalingen en dat willen wij nu voorkomen. Het is ook veel prettiger werken voor onze vrijwilligers. Ten tweede hebben wij een enorme kostenbesparing op jaarbasis. Dit omdat ook betaalde mensen achter de bar werken achter de kassa’s. Deze mensen zijn alleen bezig om af te rekenen en worden ingehuurd. Dit ook door gebrek aan vrijwilligers. Tevens is het boekhoud technisch een groot voordeel voor ons als vereniging.

084

Er worden twee muntapparaten geïnstalleerd. Het zijn moderne apparaten. Men kan aanstaande woensdag betalen met zowel muntgeld als biljetten tot honderd euro. Tevens worden deze apparaten de komende weken klaargestoomd om te betalen met de bankpas en de telefoon. De munten zijn alleen te gebruiken in het supportershome en niet bij FC Groningen. Dit geld ook andersom. Wij hanteren hele andere prijzen dan FC Groningen.

Dus voor alle duidelijkheid er kan niet meer cash worden betaald aan de bar maar alleen met muntjes zowel voor – in de rust- als na de wedstrijd. Ook wordt dit doorgevoerd tijdens de rust voor de koffie. Het zal even wennen zijn.  Bij vele andere Supportersverenigingen is dit al ingevoerd. Het zal ons helpen om een betere doorstroming voor u te garanderen bij het halen van consumpties.

John Schurer,
Voorzitter Supportersvereniging FC Groningen