Supportersvereniging installeert ambassadeur Arjen Robben

Aankomende zaterdag 12 maart 2011 rondom de wedstrijd Bayern München – Hamburger SV zal voorzitter John Schurer van de Supportersvereniging FC Groningen voetballer Arjen Robben officieel installeren als ambassadeur van de vereniging. In oktober maakte Schurer bekend dat Robben graag zijn naam wilde verbinden aan de supportersvereniging van de club waar hij zijn imposante loopbaan ooit begon.


Voor deze gelegenheid heeft de vereniging een speciaal kunstwerk laten ontwerpen door studenten van kunstacademie Minerva. In samenwerking met grafisch bureau Studio Plakband, opgezet door studenten van de academie, werd in december een zogenaamde pitch georganiseerd, waarbij studenten hun ontwerp voor het kunstwerk mochten aanleveren. Het fraaie ontwerp van Anouk Paap en Pieke Derks viel het meest in de smaak en is de afgelopen maanden gerealiseerd.


De basis van het kunstwerk is de provincie Groningen, gehouwen uit groen natuursteen, waarin FC Groningen het hart vormt. Vanuit de provincie groeit een helder doorzichtige trap, in de vorm van het kenmerkende logo van FC Groningen. De trap symboliseert zowel de opmars van Robben vanuit Groningen richting de absolute wereldtop, als ook zijn terugkomst naar Groningen wanneer de omgekeerde weg wordt bewandeld. Het is zowel de trap naar succes als de trap naar Robbens wortels.


Verder is door Studio Plakband een kunstzinnige poster ontworpen met Robben in een shirt van de Supportersvereniging en op de achtergrond kenmerkende gebouwen voor Groningen en Bedum. De poster wordt uiteraard als eerste aan Arjen zelf aangeboden. Tevens is de poster beschikbaar voor leden van de Supportersvereniging en wordt een grote versie opgehangen in het Supportershome. Ook wordt een grote versie van de poster cadeau gedaan aan FC Groningen, de gemeente Groningen en de gemeente Bedum.

Volgens Schurer is Robben de ideale ambassadeur voor de Supportersvereniging: “Vanuit Bedum heeft Arjen zich weten te ontwikkelen tot een wereldvoetballer met een prachtige carrière. Robben doorliep jarenlang de jeugdopleiding van FC Groningen en maakte daarna veel indruk in het eerste elftal. Ook na zijn vertrek uit Groningen is hij hier nog geregeld te vinden. Hij bezoekt wedstrijden van zijn oude club en verrichtte zelfs de openingshandeling van de Euroborg. Robben is trots op zijn Groningse afkomst en draagt dat geregeld uit.”