Verandering supportersstroom rond Euroborg

De komende anderhalf jaar is er rond Euroborg minder ruimte voor de supportersstromen rond het stadion. Dit in verband met de bouw van het Alfa-college. Het is bovendien niet toegestaan fietsen te plaatsen tegen de bouwhekken. Deze zullen verwijderd worden door de gemeente Groningen. FC Groningen hecht er waarde aan de supporters alvast te informeren over de situatie die vanaf komende zondag vervolgens de komende anderhalf jaar aan de orde is.

De looproutes zullen anders liggen dan de supporters in de afgelopen vijf jaar gewend zijn, omdat er bouwhekken geplaatst zijn op de route voor Ingang 1 (tegenover het Fair Play Casino en de Fanshop). Houd dus rekening met andere looproutes en de mogelijkheid te moeten omlopen, zowel voor als na de wedstrijd. FC Groningen vraagt om begrip voor het mogelijke ongemak die dit met zich mee kan brengen. Verder is de kruising Duinkerkenstraat/Antwerpenweg afgesloten voor autoverkeer. Supporters die met de fiets komen kunnen de kruising wel passeren.

Parkeerverbod fietsen
Het is niet toegestaan om fietsen tegen of aan de bouwhekken te plaatsen. Dit zal door middel van bordjes worden aangegeven en bovendien zijn er city-stewards aanwezig die bezoekers hierop wijzen. Ook het terrein voor de ‘kolenmuur’ is verboden terrein voor fietsen. Vanwege de verlaging van de stallingscapaciteit zal achter de ‘kolenmuur’ meer gratis parkeergelegenheid voor fietsen worden gecreëerd. Ook fietsen die rond wedstrijden, maar ook op andere momenten tegen de bouwhekken worden geplaatst, zullen door de gemeente worden verwijderd.

Meeting point
Sinds enkele wedstrijden heeft Euroborg een ‘Meeting point’ op het plein voor de hoofdingang van het stadion. Omdat veel bezoekers van de wedstrijden van FC Groningen voor de wedstrijd willen afspreken, is een plek ingericht die is voorzien van een groene vlag. Het is een handige en centrale plek voor fans en sponsors om af te spreken en vervolgens samen het stadion in te gaan.

Bron: FC Groningen