Jubileumboek FC Groningen vanaf maandag te koop

Het langverwachte jubileumboek ‘40 jaar FC Groningen‘ is vanaf maandag te koop in de Fanshop in de Euroborg en in de betere boekhandel. Supporters die het boek in de afgelopen periode hebben besteld krijgen hem zo snel mogelijk thuisgestuurd. Het kolossale boekwerk over FC Groningen beslaat meer dan zeshonderd bladzijden tekst met unieke verhalen en prachtige foto’s. Het boek is in opdracht van FC Groningen uitgegeven door uitgeverij De Buitenspelers en de verkoopprijs bedraagt 69 euro.

Op het jubileumfeest presenteerde Hans Nijland al het symbolische eerste exemplaar. In de afgelopen maanden is hard gewerkt om het boek af te ronden en nu is het zover. Als derde deel in de monumentale serie de ‘Eredivisie Bibliotheek’ is het veertigjarig jubileum van FC Groningen, voortgekomen uit GVAV, het moment om de geschiedenis te boekstaven.

Voor de groenwitten uit het Noorden dreigde ooit een faillissement, maar de club is inmiddels al jaren een stabiele subtopper in de eredivisie, een geduchte rivaal van de traditionele topploegen van Nederland. Dit standaardwerk voert de liefhebber langs hoogte- en dieptepunten, die toen geschiedden in het knusse Oosterpark en tegenwoordig plaats vinden in de moderne, altijd goedgevulde Euroborg.

Geniet mee van de Groningse Europa Cup-stunts, het spektakel in de nacompetitie en de vele overwinningen op Feyenoord, Ajax en PSV. In dit boek is uiteraard ook ruim aandacht voor de grote spelers uit de geschiedenis van deze FC. Van Martin Koeman tot Ronald en Erwin Koeman, van Piet Fransen tot Gonzalo Garcia, van Milko Djurovski tot Andreas Granqvist, van Arjen Robben tot Tim Matavz, van Tonny van Leeuwen tot Peter Houtman, van Ahmad Fandi tot Luis Suarez. Voor de echte fijnproever is volop ruimte gemaakt voor alle statistieken uit de geschiedenis van FC Groningen en GVAV.

Hans Nijland presenteert het symbolische eerste exemplaar.
Foto: FC Groningen / Erwin Otten