Eerste training in Haren goed bezocht (+ foto’s)

De eerste training van het nieuwe seizoen is vanmiddag vrij goed bezocht. Ondanks de aanhoudende regen waren er op sportpark De Koepel zo’n 1500 toeschouwers aanwezig om kennis te maken met de selectie van FC Groningen voor het seizoen 2012-2013. Op verzoek van supporters was de start van het seizoen gepland op een zondagmiddag om meer mensen de kans te bieden de training te bezoeken. Dat doel is in ieder geval ruimschoots behaald.


Vanaf 14.30 uur werden bekende en nieuwe spelers aan het publiek voorgesteld, waarna de nieuwe trainer Robert Maaskant een lichte training verzorgde. Hij deed dat met een ‘head-set’, zodat het publiek zijn aanwijzingen goed kon volgen. Bovendien betrok Maaskant de toeschouwers actief bij de oefeningen, door af en toe enkele kinderen mee te laten trainen met de grote jongens.

Voorafgaand aan de training toonden de Groningen Fanatics een fraai spandoek met de tekst ‘Met passie en strijd gloort de overwinning aan de horizon!’ en werden rookbommen en fakkels afgestoken. Rondom het veld waren diverse geledingen van FC Groningen vertegenwoordigd.

Al met al een geslaagd ‘evenement’ op de zondagmiddag, dat voor herhaling vatbaar is. Laten we hopen dat de eerste training een drukbezochte traditie wordt.

Hier enkele foto’s van vanmiddag:
[nggallery id=86]