FC wint ook in druk Siddeburen (+foto’s)

FC Groningen heeft dinsdagavond ook het tweede oefenduel van de voorbereiding gewonnen. Tegen een combinatieteam van vv Siddeburen ging het allemaal iets minder overtuigend dan in Warffum, want na een 0-5 ruststand stond er na 90 minuten ‘slechts’ 0-8 op het scorebord. De wedstrijd in Siddeburen werd door maar liefst 2.450 toeschouwers bezocht.

Het was dan ook prima toeven in Siddeburen. De temperatuur was aangenaam en het ontbrak de toeschouwers vrijwel aan niets. Het terras met snacks en drinken werd goed bezocht en langs de lijnen stond het hier en daar een paar rijen dik. De profs hadden duidelijk moeite met het combinatieteam van de tegenstander. Het eerste doelpunt viel na een kwartier spelen, door David Texeira. Tot aan de rust volgden nog vier Groningse treffers van achtereenvolgens De Leeuw, Ajilore, opnieuw Texeira en Kostic. Na de rust wisselde Maaskant zijn gehele elftal. Door treffers van Van Moorsel, Ivens en een eigen doelpunt in de slotfase bleef de teller uiteindelijk steken op acht treffers voor FC Groningen.