Maaskant lult dom

In deze tijd vecht iedereen voor zijn baan. Logisch, er moet brood op de plank komen. We hebben de laatste jaren ook gezien dat door mismanagement vele bedrijven kapot zijn gegaan. De gewone man is dan de lul. Meestal staan ze georganiseerd of ongeorganiseerd aan de poort van het bedrijf om te redden wat er te redden valt. Waar dan ook. Dat kan in Limburg, Zeeland, de Achterhoek of in dit geval Oost-Groningen zijn.

Men probeert een bedrijf door te laten starten na een faillissement. Sommigen steken daar privégeld in. Soms is dat verstandig – of – onverstandig, maar het gebeurt met het hart en zaligheid. Waarom? Omdat jarenlange geschiedenis verloren dreigt te gaan. Men hoopt dat de boterham op tafel blijft. Men wil dat behouden, omdat men mogelijkheden ziet voor de toekomst. Niks mis mee. Dan staan er mensen op, die vooropgaan in de strijd. Ze ondernemen actie op hun manier, met hun culturele achtergrond. In dit geval gaat het over Veendam. De Supportersvereniging FC Groningen steunt die actie, hoe het ook uitpakt. Wij hebben respect voor mensen die niet alleen met een toetsenbord om de nek vertellen hoe de wereld er uit moet zien, maar ook daadwerkelijk iets ondernemen. Die keuzes durven maken. Die creatief zijn. Die werkelijk laten blijken waar ze voor staan.

Er heeft de laatste jaren mismanagement plaatsgevonden bij Veendam. Op dit moment heb je daar niets aan. De mensen die daar verantwoordelijk voor zijn, zitten en leunen achterover. Het liefst niet in beeld en als ze wel in beeld zijn stotteren en hakkelen ze om zich heen. Maar nogmaals: je hebt er niets aan nu. Ik heb respect voor die mensen die bij de poort staan, die er alles aan doen om Veendam te behouden op welke manier dan ook. Die wel die ziel en zaligheid in hun club steken. Ik zou hetzelfde doen voor mijn club, altijd en overal.

Volgens Robert Maaskant heeft het optreden van Henk de Haan, onlangs in De Wereld Draait Door, Groningen 100 jaar teruggeworpen. Er zijn echter spelers uit zijn selectie geweest die financieel hun steentje hebben bijgedragen aan de redding van SC Veendam. Maaskant zal dat zelf niet doen. Als men zoiets roept, tekent dat de mens Maaskant. Het is het makkelijkste wat je kan doen. Zonder enig gevoel van schaamte achteroverleunend met een toetsenbord om je nek even vertellen hoe de wereld in elkaar steekt. Denigrerend wijzend naar de mensen in Oost-Groningen. Minzaam lachend over alle activiteiten die plaatsvinden of hebben plaatsgevonden.

Dit is een man die misschien de uitstraling had van een playboy, maar nu meer in de richting zit van een playborstel. Als je hoofdverantwoordelijk bent voor het eerste elftal van FC Groningen, je eigen individuele werknemers regelmatig openbaar compleet afzeikt, voor het seizoen de beloftes schreeuwt dat de Euroborg weer een onneembare vesting wordt en dat er een talentvolle selectie zonder enige vorm van zelfvertrouwen loopt te voetballen … ja, dan kan ik makkelijk zeggen dat het optreden van Maaskant FC Groningen dit seizoen met 100 jaar heeft teruggeworpen. Het contract met hem is niet verlengd, sterker, wat mij betreft zit hij tegen Heerenveen niet meer op de bank.

John Schurer
Voorzitter Supportersvereniging FC Groningen

36 gedachten over “Maaskant lult dom”

 1. Een gedurfde aanval John op vooral de persoon Maaskant. Helaas voor hem zullen de meeste lezers van bovenstaande het met jou eens zijn. Je toont met dit schrijver wel karakter, want de meeste personen beginnen pas met modder te gooien als Maaskant definitief uit de Euroborg verdwenen, en ja John ook ik ben het volledig met de schrijver eens.

 2. ben het op zich wel met maaskant eens, kreeg ook plaatsvervangende schaamte toen ik henk de haan op tv zag …….

 3. Zo snel mogelijk op non-actief zetten deze man. Laat Van der Looi en Lukkien het maar over nemen voor de resterende wedstrijden.

 4. John, je slaat de spijker op z’n kop! Je moet echter ook maar zo denken: hij met de grootste mond, heeft het minst te zeggen. Dagdag.

 5. Moi , ben het er hellemaal mee eens , zeer dom van R Maaskant maar hij doet dat wel meer ( kan geen kut dekken en traint als een drol enz )een trainer neemt zijn elftal in bescherming dacht ik zo , Maaskant breekt en kraakt alleen maar af bij ons cluppie , conclusie ophoepelen maar we reden ons wel zonder hem !!!!!!!!!!!!

 6. dhr.R.Maaskant moet misschien zijn mond houden en zorgen dat zijn elftal eens fatsoenlijk gaat voetballen.
  Wekelijks een aanfluiting is toch echt de schuld van de trainer

 7. Een uitstekend verhaaltje John;ben het volledig
  met je eens.Maaskant z.s.m.op non-actief stellen.v.d.Looi en Lukkien zijn capabel genoeg
  om de boel goed te runnen.

 8. Henk de Haan heeft de Erik Hulzebosch-kaart getrokken en gespeeld. Die krijgt altijd de meeste aandacht in Hilversum. Het domme boertje spelen, maar ondertussen wel op korte termijn alle media-aandacht genereren die je nodig hebt. Maaskant is te dom om te begrijpen in welke cultuur hij zich bevindt. Dat is pas armoedig.

 9. Weer een goede Collumn van je John! Je mag denken over de aktie van Henk wat je wilt, maar door het te veroordelen in de media help je Veendam nou niet bepaald. Persoonlijk vind ik het Top wat Henk doet, echt op zijn Henkie de Haans..
  En wat Maaskant betreft, hij heeft FC Groningen heeeel veel geld gekost. Allereerst zijn salaris, maar wat te denken van het devalueren van de waarde van de selectie? Kostic is geen drol meer waard omdat Maaskant hem niet opstelde en omdat hij hem nu ook nog eens voor lul zet. En dat geld voor de hele selectie. Maaskant krijgt ze niet aan het voetballen. Onze FC heeft een redelijke selectie maar het is geen team, afgelopen zaterdag heb je het weer kunnen zien. Wie is daarvoor verantwoordelijk? Juist, die lamzak die met zijn kont tegen het glas achter de dug-out staat…. de zgn. trainer AKA Maaskant

 10. Makkelijk scoren dit. Er heeft ook menig Groninger met ergernis gekeken naar DWDD. Ik kan me exact vinden in de woorden van Maaskant en vind het werkelijk een non-issue om hem mee om de oren te slaan. Zeker als jezelf je net enorm voor lul hebt gezet met het ‘volle’ uitvak bij Willem II. Als je als voorzitter van een supportersvereniging niet begrijpt waarom Groningers niet met 800 man naar Tilburg gaan (vrleden, verplichte bus en nog steeds behoorlijke prijs) dan moet je eerst maar even zelf een half uur voor de spiegel staan, in plaats van stokken te zoeken om Maaskant mee om de oren te slaan. Makkelijk scoren voor de buhne, maar inhoudelijk slaat het als een kut op een varken.

 11. Geef Maaskant volledig gelijk in dezen. Krijg kromme tenen van plaatsvervangende schaamte als ik Henk de Haan hoor. Is dit goed voor het imago van Veendam en Groningen?
  Dacht het niet!
  Neemt niet weg dat ik zijn inzet respecteer, maar het helpt niets.

 12. Ben het wel met Maaskant eens over het optreden van Henk de Haan. Echter hoeft hij de selectie niet zo voor paal te zetten. Vind het trouwens ook makkelijk van jou John hoe jij nu over Maaskant praat want je gaat mij niet vertellen dat jij je niet een beetje raar voelde toen meneer de Haan zo overdreven enthousiast deed in DWDD. Komop man hij richtte de aandacht veel te veel op zijn eigen gedrag in plaats van de voetbalclub Veendam. En helaas zijn er in Nederland genoeg mensen die dan aannemen dat het in Oost Groningen met iedereen zo gesteld is.

 13. Ik was het juist volledig met Maaskant eens. de Haan heeft Groningen en Veendam een beetje te kakken gezet met zijn optreden daaro.

 14. Geachte heer Schurer,
  Prima verhaal, juist in deze dagen moeten we samen sterk zijn.
  Dhr. Maaskant kan het best een boete betalen en in de pot van Veendam storten.

  J. Bos
  Groningen

 15. Hallo John,
  al jaren supporter/sponsor van de FC en SC Veendam ( investeerder Pact van Kiel Windeweer).Ik ben het volledig met je eens. Ik heb mijn ongenoegen ook al geuit bij de directie van de FC. Ik denk dat Hans Nijland hier ook absoluut niet blij mee is. Ik ben benieuwd of er actie volgt.
  m vr gr
  Rene

 16. Als Groninger kijk ik met veel waardering van Henk de Haan. De man geeft praktijkles in de kracht van positief denken. Prima dat hij daarbij in zijn enthousiasme af en toe overgaat in het spreken van het prachtige oude streektaal dat de Groningse variant van het Nedersaksisch is.
  Dankzij mannen als Henk kan Groningen zichzelf eens verlossen van de behoorlijk inproductieve was-niets-is-niets-wordt-niets-houding.

  Zijn ongekunstelde optreden bij de DWDD werd breed in het land gewaardeerd. Alleen een paar Groningers en barbiepop Maaskant die negatief reageren. Waarschijnlijk vast zittend in de wat bejaarde opinie van dat een streektaal boers en dom zou zijn.

  Het zullen wel dezelfde Groningers zijn die Pedersen (nu zeer productief in de defensieve Belgische competitie), Bacuna, Zeefuik en zelf Marcus Berg (!)uitfloten / uitfluiten op het moment dat ze één keer balverlies leden / lijden

  Maaskant onderschat Henk. Henk heeft met zijn manier van doen krachten losgemaakt die een plastic figuur (op zijn goedkope afbranden van het talent Kostic na) als Maaskant nooit zou kunnen ontketenen.
  Was Maaskant de leider van de reddingsoperatie geweest, en uitgenodigd voor de DWDD, dan was de Veendam geschiedenis geworden.

  Heb als niet-veenkoloniaal (ben stadjer) wel een stuk of vijftig keer ge-smst naar 3010. En Veendam gaat het redden! Als SC Veendam volgend jaar op de vrijdagavond blijft voetballen, heb ik straks naast een seizoenskaart voor de FC, er ook één van de SC. Vraag me nu ook af waarom ik mijzelf al die jaren de pure voetbalromantiek van de SC onthouden heb onthouden?

 17. Soms kun je je vreselijk vergissen in mensen, maar dat is vaak achteraf. Mensen afkraken is niet zo moeilijk; dat kunnen we in Nederland allemaal heel goed, maar om er iets moois van te maken: dat is de kunst.

 18. @ Karel

  Vind je de diversiteit aan tongvallen niet iets moois? Henk was bij de DWDD misschien soms niet te volgen voor degenen die het Gronings niet verstaan, maar volgens mij heeft dat weinig mensen gestoord.

  En ik denk wel dat Henk aan de goede kant bleef; het was geen Grote Henk De Haan Show.

  Zag Rene van der Gijp ook redelijk enthousiast zijn toen Henk bij VI was. Dat is een prima graadmeter. Want als je een goede radar voor aanstelleritis/ijdelheid zoekt, dan kom je uit bij Van der Gijp. En die laat het ook merken als hij iets treurig vindt. Hij had in dat geval Henk (bij zijn trompetrondje) wel de rug toegekeerd en verveeld gekeken.

  Henk de Haan? Prima Grunn-promotie!

 19. Timmer, je hebt de spijker volkomen op de kop geslagen met je verhaal. Henk overdreef misschien wel wat, maar dit was precies wat Veendam nodig had. En waarom zou ik mij hiervoor moeten schamen, ik heb mij nog nooit minder gevoeld als noordeling, ook niet vanwege mijn niet te missen dialect. Omdat ik trots ben op mijn afkomst, trots kan zijn op mijzelf en absoluut niet lijdt aan een minderwaardigheidscomplex tov van wie dan ook, raak ik niet zo snel van de leg van vreemde gedragingen van mede noorderlingen. En ervoor schamen doe ik al helemaal niet, doen ze omgekeerd in het westen toch ook niet en daar lopen toch ook mensen genoeg rond om je kapot voor te schamen. Maaskant heeft met deze opmerking maar weer eens aangetoond dat hij op de verkeerde plek zit en compleet niet aanvoelt hoe het hier werkt. Henk de Haan zet hem op en succes met geweldige aktie!

 20. Henk de Haan is een Groninger! Prachtig toch, iemand die zich zo inzet voor de cultclub uit de Parkstad. Henk zou precies hetzelfde hebben gedaan voor onze FC. Vorig seizoen was ik blij met de komst van Maaskant. Met zijn bluf was hij de tegenpool van Pieter en daar hadden we behoefte aan… ik ben nu blij, dat zijn contract niet verlengt wordt. Als je Henk niet begrijpt, spreek je onze taal niet… opzouten!

 21. De heer Maaskant heeft Fc. Groningen nu niet bepaald verder geholpen met zijn vaak vervelende en irritante commentaar. Het zou wijs zijn als de Fc. besluit deze Maaskant met onmiddellijke ingang van zijn verplichtingen jegens de club zou ontheffen. Ik zou het graag nog sterker willen verwoorden maar we moeten wel netjes blijven. Moi en groeten uit Amsterdam.

 22. Wat Maaskant doet of zegt is niet meer belangrijk. Het is jammer voor hem dat wij geen carnaval vieren. Niemand begrijpt hem hier met zijn trommeltje klets en lariekoekjes, gehuld in zijn zwamjurk met zeurkousen. Het is mooi dat hij het seizoen vol overgave wil afmaken, maar wat in 3/4 seizoen niet lukt gaat in het resterend programma ook niet meer lukken. We kunnen het ons niet permiteren om ook dit seizoen dood te laten bloeden. Tegen met name Heerenveen en Ajax moet een Groningen opstaan dat tenminste alles geeft en doet om alles en iedereen het gevoel te geven dat seizoen 2013-14 een winnend lotnummer is naar een leuker FC Groningen. Zet aub nu Erwin van de Looi als hoofdtrainer voor de groep. Ook hij moet de kans krijgen om zichzelf te etaleren om goedkeuring te krijgen van publiek en sponsoren. Voor nu is ook hij een metgezel in 2 jaar slecht voetbal. Als iedereen net als vorig seizoen hoop moet krijgen van belegde persconferenties ben je telaat en misschien nog wel verder van huis dan Maaskant die dan misschien wel in Texas zit.

 23. John, je hebt helemaal gelijk….maaskant..inpakken en wegwezen..

  groetjes van een Superboerin…

 24. het kjan beter dat het nu gezegd wordt tegen maaskant dan als ie weg is eerlijke woorden ja een groningen zegd waar het op staat misschien kan maaskant iets met die uitspraken nog iets mee doen hoe iedereen hier overdenkt op naar een nieuwe trainer die dan het beter doet en groningen denkt

 25. Beetje goedkoop scoren bij de supporters met dit stukje. Vindt het niet erg dat Maaskant weg gaat maar nu het merendeel van de supporters hem liever weg heeft komen de stoere meningen ineens, echt dapper vind ik het niet!

 26. Hen nooit begrepen wat FC Groningen met een blaaskaak als Maaskant moest.
  Hij is steeds in staat gebleken om met mooie praatjes beleidsmakers te doen geleven dat hij een goede trainer is.

 27. Over het optreden van Henk de Haan kun je van alles vinden. Van “fantastisch”, “hartverwarmend” tot “belegen” en “over de top”. Maar dat is volgens mij niet waar het over moet gaan.
  De vraag is volgens mij namelijk of het verstandig is of de coach van FC Groningen publiekelijk negatieve uitspraken moet doen over een actie tot het behoud van een club waar de FC sterke banden mee heeft.
  Ik denk van niet. Als mens mag hij natuurlijk een mening hebben en die in de persoonlijk kring ventileren. Maar als coach vertegenwoordigd hoort hij in het openbaar te waken over het belang van de club.
  En voor de FC was het belangrijk dat Veendam zou blijven bestaan. Vandaar dat Maaskant veel voorzichtiger met zijn uitspraken had moeten zijn dan hij nu deed.
  Het probleem is echter dat de manier van communiceren van Maaskant weinig subtiliteit kent. Op zich niets mis mee, alleen hier in het Noorden wordt dat alleen (en niet van harte) geaccepteerd als de resultaten fantastisch zouden zijn. En dat is, zoals we allen weten, niet het geval.
  En dat is de kern van het probleem. En dat is het al zo vrijwel vanaf het begin. Helaas heeft de trainer zich niet aan die realiteit willen aanpassen en daarom vertrekt hij ook na dit seizoen.

Reacties zijn gesloten.