Stilzitten is er niet bij

Aanstaande zondag om 15:00 uur begint de eerste training van FC Groningen in Haren. Het is altijd schitterend om te zien hoeveel mensen daar op af komen. De training bekijken, gezellig even bijkletsen, natuurlijk komt nog even Rotterdam en de bekerfinale ter sprake, kortom een mooie zondagmiddag kan dat worden.
De afgelopen weken hebben wij als Supportersvereniging niet stil gezeten. De Johan Cruyff schaal, de Europese uitwedstrijden, de Open Dag, veranderingen in de goede zin in het Supportershome, leverancierscontracten, en de wedstrijd tegen Southampton die voor de Supportersvereniging speciaal wordt, alles is alweer voorbij gekomen.

2_27b5ecde0a

FC Groningen – PSV (Johan Cruijff Schaal XX, zondag 2 augustus, 18.00 uur)
Op zondag 2 augustus speelt FC Groningen in de Amsterdam Arena tegen PSV om de twintigste Johan Cruijff Schaal. Op woensdag 1 juli start de voorverkoop voor deze wedstrijd voor seizoenkaarthouders en leden van de Junior Club. Zij kunnen in deze fase twee kaarten per (Seizoen) Club Card aanschaffen. Seizoenkaarthouders kunnen kiezen uit de optie eigen vervoer (32 euro) en FanTour (42,50 euro). Leden van de Junior Club kunnen voor 36 euro per persoon (maximaal 2 personen per lidmaatschap) deelnemen aan de FanTour, die vertrekt vanaf Euroborg. Deze voorverkoop loopt tot en met maandag 6 juli.

Op woensdag 8 juli om 9.00 uur start de verkoop aan Club Card-houders van FC Groningen. Zij kunnen tot en met woensdag 22 juli kiezen uit de optie eigen vervoer (32 euro) en bus combi (42,50 euro). In deze fase loopt de verkoop voor seizoenkaarthouders en leden van de Junior Club ook weer door. 5-jaarkaarthouders hebben net als seizoenkaarthouders aankooprecht vanaf woensdag 1 juli om 9.00 uur. Via internet bestelde kaarten worden op naam geboekt en per post naar de besteller/accounthouder gestuurd.

Opstapplaatsen
Er wordt voor (Seizoen)ClubCards verkocht voor drie verschillende opstapplaatsen: P4 Euroborg, P+R Kardinge en P+R Hoogkerk. Instaptijd is telkens 12.30 uur. De Junior Club dient te verzamelen bij Ingang 1 van Euroborg. U kiest voor één opstapplaats. Het is verplicht gebruik te maken van de opstapplaats die op uw omwisselbiljet staat. Het is niet mogelijk om te ruilen van opstapplaats en ergens anders op te stappen. Supporters vanaf één opstapplaats worden zoveel mogelijk bij elkaar geplaatst in de bus en eveneens zoveel mogelijk bij elkaar in het stadion.

Eigen vervoer
Bij de optie eigen vervoer is het mogelijk zowel per auto als per openbaar vervoer af te reizen naar Amsterdam. Er dient in Amsterdam tussen 15.30 uur en 17.30 uur te worden omgewisseld op P2 Amsterdam ArenA. Deze bevindt zich op loopafstand van het stadion. Op de wedstrijddag dienen naast het omwisselbiljet geldige legitimatie en een (Seizoen) Club Card te worden meegenomen.
Normaal gesproken heeft de Supportersvereniging drie dagen voorrang om kaarten te kunnen kopen. Dit was technisch niet mogelijk daar de KNVB hier een rol in speelt. Maar wij verwachten zeker dat er kaarten genoeg zullen zijn voor alle seizoenkaarthouders.

FC Groningen – Southampton (zaterdag 18 juli, 14.30 uur)
De ‘terugkoop’ voor deze wedstrijd begint woensdag 1 juli om 9.00 uur voor seizoenkaarthouders van FC Groningen. Zij kunnen gedurende zes dagen hun eigen plek reserveren voor 7 euro. Dit is mogelijk via deze website, de 34 FC Primera’s en de Fan Corner bij Euroborg. Het pasje van de seizoenkaart wordt daarmee opgewaardeerd voor de wedstrijd van zaterdag 18 juli.

Vanaf woensdag 8 juli om 9.00 uur vindt de vrije verkoop plaats via de genoemde kanalen. Een kaart kost vanaf dat moment tot aanvang van de wedstrijd 14 euro. De kassa’s van Euroborg openen op de wedstrijddag om 13.00 uur. Het duel begint om 14.30 uur.
Wij zijn nu ook druk bezig om te kijken als de Europese Uitwedstrijden daar zijn wat wij kunnen doen voor onze leden wat betreft het vervoer en kaartverkoop. Wij zijn nu al aan het praten met derde partijen om daar een rol in te spelen. Daar komen wij zo snel mogelijk op terug.

De wedstrijd tegen Southampton zal een duidelijk karakter krijgen in het kader van ons dertig jarig bestaan. De Supportersvereniging had deze wens al meer dan een half jaar geleden kenbaar gemaakt bij de club om te kijken of het mogelijk is om deze wedstrijd in de Euroborg te krijgen. De komende week wordt een aantal zaken afgerond, hoe dat alles wordt ingevuld en wat wij gaan doen.

In het Supportershome willen wij onze supporters nog beter bedienen. Zoals u weet doen wij met onze vrijwilligers er alles aan om het zo goed mogelijk te laten verlopen. Er zijn plannen neergelegd bij een speciale commissie en die zijn daar mee aan het werk geweest. Deze zijn uitgewerkt en volgende week dinsdagavond zal dit in de bestuursvergadering besproken worden.

De Open dag die midden in de week valt is voor ons als Supportersvereniging een probleem. Wij hebben geïnventariseerd bij onze vrijwilligers en dat zijn er heel wat op een Open Dag. Velen zijn met vakantie en velen moeten gewoon aan het werk omdat collega’s met vakantie zijn. Wij willen kwaliteit zoals andere jaren leveren maar kunnen dat zo niet invullen. FC Groningen zag geen andere mogelijkheid voor een andere datum. En daar is ook begrip voor. Foto’s en posters en allerlei andere dingen voor onze leden zijn besteld en wij gaan zorg dragen dat onze leden deze kunnen krijgen op een andere manier. Wij overwegen de wedstrijd tegen Southampton te gebruiken als een Open Dag in het Supportershome. Ook hier komen wij op terug.

Tekenend dat de afgelopen tijd er meer als vijfhonderd nieuwe leden zich hebben aangemeld gaan wij het komende seizoen er weer volop tegen aan. Bij de fantour naar de reguliere wedstrijden gaan wij weer kortingen geven aan onze leden. De eerste d Olle Grieze ligt alweer op de deurmat waar schitterende reportages te lezen zijn over de bekerstrijd in Rotterdam. De eerste vergadering met de KNVB en de Supportersvereniging Betaald Voetbal waar de Supportersvereniging FC Groningen lid van is, ligt alweer achter ons. Wij zitten niet stil. Ook dit kon wel eens een heel mooi seizoen worden voor ons allemaal. Forza Grunn.

John Schurer Voorzitter Supportersvereniging FC Groningen