Supportersvereniging gaat Ronald McDonald Huis ondersteunen

De supportersvereniging van FC Groningen gaat in ieder geval tot het einde van dit seizoen het Ronald McDonald ondersteunen. Via verschillende acties gaat de vereniging geld inzamelen om de inrichting van vier nieuwe kamers mede mogelijk te maken. Aankomende zondag staat er een collectebus in het supportershome.

Het Ronald McDonald Huis Groningen is een tijdelijk thuis voor ouders van ernstig zieke kinderen opgenomen in het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG. Het Huis bevindt zich in de nabij gelegen woonwijk op loopafstand van het ziekenhuis. Zo zijn ouders dichtbij wanneer hun kind ze het hardst nodig heeft. Ook broertjes en zusjes zijn welkom. Daardoor kan het gezinsleven, ondanks alles, toch een beetje doorgaan.

Geld nodig voor inrichting
Er zijn veertien Ronald McDonald Huizen in Nederland. Het Huis in Groningen is één van de grotere en kent een hoog bezettingspercentage van rond de 95%. Dit heeft te maken met de grootte van het kinderziekenhuis en de bijzondere specialismen waarvoor kinderen uit het hele land in Groningen worden behandeld.

De huidige 24 gastenkamers blijken regelmatig niet voldoende. Daarom worden er momenteel vier nieuwe kamers bijgebouwd. Deze moeten ook nog worden ingericht. Hiervoor is geld nodig. De supportersvereniging FC Groningen wil graag een bijdrage leveren. Tot aan het einde van dit seizoen zal de SVFCG diverse acties ondernemen om zo veel mogelijk geld op te halen.

Meedoen?
De komende twee maanden zullen er bij diverse bedrijven collectebussen komen te staan. Op onze website is te zien welke bedrijven dat zijn. Iedereen die ook een collectebus wil, kan contact op nemen met Sjoerd-Jan Gispen via sjoerd-jan.gispen@svfcgroningen.nl

Houd de website en sociale media van de supportersvereniging FC Groningen goed in de gaten voor meer acties en updates.